moments

PHOTOGRAPHY / VISUAL STORYTELLING

Christmas gift idea - bath bombs






Pozdrav svima!

Božićno i novogodišnje vrijeme ujedno je i vrijeme darivanja. Često si postavljamo pitanje čime bismo mogli razveseliti svoje najdraže.


Poklanjajući ručno izrađene poklone, osim unikatnih i personaliziranih darova, darujemo im i djelić sebe, svoje pažnje, vremena i ljubavi. Upravo takvi pokloni imaju svoju posebnu vrijednost. Drvene kutijice, uređeni moderni okviri ili pak starinski okviri samo su neki od prijedloga čime darivati.

Kako bih obradovala svoje drage dame, ove sam godine pripremila mirisne paketiće lavandinih i ružinih bombica za kupanje. Izrađene su u trenu, svi sastojci se mogu pronaći u kuhinji, a efekt je izvrstan! Ukoliko niste do sada, izradite ove preslatke bombice u raznim kombinacijama i darujte ih dragim ženama koje će ovakav poklon sigurno oduševiti. Kao stvorene su za kućni spa u ove zimske dane, pa ostavite i sebi pokoju i priuštite si uživanje u njihovim mirisima i njegujućim svojstvima.



Sastojci:
1. 2 velike žlice sode bikarbone
2. 1/2 žlice limunske kiseline (ukoliko imate osjetljivu kožu, limunsku kiselinu zamijenite vinskim praškom za pecivo)
3. 1/2 žlice morske soli (ja sam za ružine bombice koristila himalajsku sol kako bih dobila nježno rozu boju)
4. 1 žlica kokosovog ulja
5. kap eteričnog ulja po želji (lavanda, ruža, cimet, kokos, ružmarin, naranča....)
6. mrvice suhog cvijeća (lavanda, ruža, kamilica)
7. ukoliko želite kuglice u boji, dodajte kap željene boje za hranu.

Priprema:
Dobro izmiješajte sve sastojke, dok se potpuno ne povežu u masu od koje možete napraviti kuglicu. Masu dobro utisnite u silikonske kalupe po želji. Ja sam koristila kalupe za praline. Prethodno u kalup stavite po par mrvica suhog cvijeća / listića kako biste dobili efektniji izgled bombica.




Neka masa odstoji u kalupu par sati, a zatim oblike pažljivo izvadite na masni papir na otprilike 12 - 24 sata kako bi se dobro osušili. Nakon sušenja ih pospremite u ukrasne posudice ili vrećice kako bi zadržale miris.

I to je sve! 
Ako ih odlučite napraviti, javite kako su vam ispale! :)

Primjedbe