Slider

Njoki sa šparogama i špinatom

06 svibnja, 2018



Obožavam proljeće zbog pregršt sezonskih plodova, među kojima su i šparoge. Ovaj odličan recept isprobala sam tek nedavno i zaljubila se na prvu. 

Sastojci za dvije osobe:
400 g njoka
150 g svježeg špinata
1 češanj češnjaka
250 g šparoga
2 žlice maslinovog ulja
malo limunovog soka
1 žlica sjeckanih badema
3 velike žlice ribanog parmezana
žličica maslaca
sol
papar

U kipućoj vodi nakratko prokuhajte špinat te ga potom dobro iscijedite. 
Nasjeckajte ga što sitnije. 

Posebno nasjeckajte češnjak i bademe i zatim pomiješajte sa špinatom. U smjesu dodajte limunovog soka, soli, papra, malo maslinovog ulja i 1,5 žlice naribanog parmezana. Dobro promiješajte. 

U vodi zakuhajte njoke. Procijedite ih i stavite na tavu sa prethodno zagrijanim maslinovim uljem. Šparoge narežite na 1,5 cm dužine i dodajte njokima te sve zajedno lagano prijajte na laganoj vatri otprilike 5 minuta. Tijekom pirjanja ubacite malo maslaca za dodatnu aromu.

Po završetku, njoke i šparoge dodajte smjesi sa špinatom. Lagano promiješajte kako bi se sve dobro povezalo.

Servirajte na tanjur i pospite ostatkom naribanog parmezana. 

Dobar tek! 

1 komentar:

  1. Deluje sjajno, hvala dragana receptu, ovo vredi probati! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan