Obožavam proljeće zbog pregršt sezonskih plodova, među kojima su i šparoge. Ovaj odličan recept isprobala sam tek nedavno i zaljubila se na prvu. 

Sastojci za dvije osobe:
400 g njoka
150 g svježeg špinata
1 češanj češnjaka
250 g šparoga
2 žlice maslinovog ulja
malo limunovog soka
1 žlica sjeckanih badema
3 velike žlice ribanog parmezana
žličica maslaca
sol
papar

U kipućoj vodi nakratko prokuhajte špinat te ga potom dobro iscijedite. 
Nasjeckajte ga što sitnije. 

Posebno nasjeckajte češnjak i bademe i zatim pomiješajte sa špinatom. U smjesu dodajte limunovog soka, soli, papra, malo maslinovog ulja i 1,5 žlice naribanog parmezana. Dobro promiješajte. 

U vodi zakuhajte njoke. Procijedite ih i stavite na tavu sa prethodno zagrijanim maslinovim uljem. Šparoge narežite na 1,5 cm dužine i dodajte njokima te sve zajedno lagano prijajte na laganoj vatri otprilike 5 minuta. Tijekom pirjanja ubacite malo maslaca za dodatnu aromu.

Po završetku, njoke i šparoge dodajte smjesi sa špinatom. Lagano promiješajte kako bi se sve dobro povezalo.

Servirajte na tanjur i pospite ostatkom naribanog parmezana. 

Dobar tek! 

2 komentara:

  1. Deluje sjajno, hvala dragana receptu, ovo vredi probati! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijedi, jako je ukusno!
      Hvala ti draga! <3

      Izbriši

Privacy Policy: We do not share personal information with third parties nor do we store information we collect about your visit to this blog for use other than to analyze content performance through the use of cookies, which you can turn off at anytime by modifying your Internet browser's settings. We are not responsible for the republishing of the content found on this blog on other Web sites or media without our permission. This privacy policy is subject to change without notice.

HELLO HOME © design by Blog Milk