moments

PHOTOGRAPHY / VISUAL STORYTELLING

A walk in nature





Prošli smo se vikend uputili u prirodu... udisati svježi zrak, uživati u bojama i zvukovima prirode. Kako se samo tako spontani odlazak među drveće i cvijeće može pretvoriti u pravu avanturu! 
Dječica su pomno osluškivala svaki zvuk, otkrivala što se krije ispod lišća, koji se sve kukci kreću korom drveća i što sve leti i zuji oko nas. Ivan je već veliki braco koji puno toga zna o prirodi. Učio je seku kako raste bršljan, ubrao šumske jagode i pronašao štap za lakše penjanje brijegom.  


Samo neke od prednosti igre u prirodi jesu razvijanje kreativnosti i mašte, mogućnost iznalaženja raznih rješenja, aktivacija svih osjetila, poticanje na zajedničko djelovanje i međusobnu komunikaciju, buđenje interesa za prirodu i okoliš, učenje o biljnom i životinjskom svijetu, te održivosti. 




Osim djeci i odraslima je priroda rješenje za mir, oslobađanje pozitivne energije i osjećaja, bijeg od užurbanosti, gužve, vike i smoga.

Toliko je malo potrebno za biti sretan i ispunjen... komadići netaknute prirode koji nas okružuju naše je najveće bogatstvo.





"psithurism" - the sound of the wind through trees





"Take a quiet walk with Mother Nature. It will nurture your mind, body and soul" A. D. W.











Primjedbe