moments

PHOTOGRAPHY / VISUAL STORYTELLING

5 easy fall decorating ideas




Jesen je na vratima… Za nas novi počeci, novi planovi, nove ideje. Za prirodu kraj vrućeg razdoblja i laganog spremanja na počinak - početak smiraja. Upravo ova prijelazna faza prirode iz razigrane u umirujuću, često je najljepša i inspirativna, puna slatkih mirisa i toplih, žarkih boja kojima ne možemo odoljeti.




Svaka promjena u prirodi ujedno je znak i motivacija i za promjenu dekorativnih detalja u domu.
Unoseći boje i mirise u vlastiti dom, način je kako ostati povezan s prirodom. 

Donosim 5 jednostavnih savjeta kako svečano i ukusno ukrasiti svoj dom u jesenskom dijelu godine. Sve što ti je potrebno nalazi se u prirodi i potpuno je besplatno! 

1.  Bundeve
Sinonim za jesenske dekoracije. Prekrasne bundeve svih veličina i oblika nezaobilazan su detalj u dekoriranju ulaza u dom, trijemova, balkona, kutova dnevnih soba i blagovaonskih stolova. Odaberite bundeve pastelnih boja ili ih sami obojite u bijelu ili neutralnu nijansu. U ukrasnoj posudi, na čelu stola, bundeva je dovoljna da se u prostor unese jesenski duh. Iskoristite ih i za pokoju deliciju koju ćete poslužiti uz Vašu dekoraciju.


source

2. Osušene hortenzije i sadarka
Ukrašavanje cvijećem je uvijek dobrodošlo, makar i osušenim! Hortenzije, osim što su prekrasne u punom cvatu tijekom ljetnih mjeseci, svojim zagasitim bojama, ali i dalje punim laticama prekrasan su dekorativni detalj i kada se osuše. Sadarka, uvijek profinjena bijela čipka, predivna je biljka za cvjetne bukete i vjenčiće. Posložite ih oko bundeva u svečane ili vintage posude ili same posložite u vaze. Simbolizirati će jesen, te stvarati romantičan, sanjarski dekor.


source


3. Grane pamuka
Grane pamuka predstavljaju poseban, sam po sebi dovoljan, dekorativni detalj. Kombinacija osušenih stabljika i romantičnog, nježnog, bijelog vrha odražava ljepotu u jednostavnosti i minimalizmu prirode




4. Grane
Grane su vrlo praktičan dekor u prostoru. Za dojam jednostavnosti i minimalizma nije ih potrebno dodatno ukrašavati, no možete se poigrati kreativnošću i ukrasiti ih minimalnim detaljima (npr. vrpcama, špagom). Iskoristite ih i za izradu jednostavnog jesenskog vjenčića kojeg ćete objesiti na ulazna vrata ili prozor. Najčešće se koriste tanke grane breze, vrbe, vinove loze ili bršljana.


5. Bobičasti plodovi
Bobičasti plodovi poput brusnice i šipka predivan su detalj kojim se dekoriranje može  izvrsno upotpuniti. Iskoristite ih kao jesenski veo u obliku girlande ili jednostavno omotajte oko deblje svijeće ili posude. Crvena, topla boja naglašava boju jeseni i daje dodatan pečat uređenju doma u ovom dijelu godine.

Pinterest


Iskoristi lijepi dan, prošetaj prirodom i dozvoli jeseni da u tebi probudi maštu i kreativnost!
Ako voliš jesen u tvom domu, pošalji i podijeli neke ideje s nama. Radost kreativnosti je zajednička za sve nas! 

Primjedbe

  1. Odlični saveti draga! A najbolje od svega je što možemo da iskoristimo ono što nam priroda nudi, a što je u suštini i najlepše! xox
    p.s. blog ti prelepo izgleda, kako si ga skockala?
    Vesna - Home Chic Club

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam boje i mirise jeseni, a ukrasne bundevice su ne zaobilazan dekor na mom stolu. Dekoracije su prelijepe!
    Puno pozdrava draga,
    xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Biljana,
      I meni su bundevice najdraže :)
      Veliki pozdrav, xoxo

      Izbriši

Objavi komentar

Privacy Policy: We do not share personal information with third parties nor do we store information we collect about your visit to this blog for use other than to analyze content performance through the use of cookies, which you can turn off at anytime by modifying your Internet browser's settings. We are not responsible for the republishing of the content found on this blog on other Web sites or media without our permission. This privacy policy is subject to change without notice.